Danny over zijn favoriete nummers

Hallo iedereen.

Mijn allereerste bericht op mijn hagelnieuwe website.
Ik ga hier een deel van mezelf prijs geven.
Dus eerst even kennis maken.
Ik ben Danny, muzikant, drummer, zanger en keyboarspeler.
Ik stel een groot gedeelte van mijn muziek zelf samen om daarna live te zingen.

Dit gaat over mijn liefde voor muziek maar misschien vooral welke muziek mijn voorkeur heeft. Het gaat dan over mijn favoriete zangers, bekende en onbekende groepen, mooie teksten en liedjes die voor mij iets betekenen. Leuke herinneringen of gebeurtenissen, ook minder leuke herinneringen zijn vaak gelinkt aan bepaalde songs.

Tom Jones

Als grootste fan van Tom Jones zijn nummers, zijn muziekkeuze, zijn stemgeluid en zijn ‘présence’ hou ik er enorm om zijn toppers te zingen. Met hem is t allemaal begonnen.

Green, Green Grass Of Home of Delilah zijn steeds een schot in de roos. It ’s Not Unusual, het wondermooie Till en Sexbomb kent u toch ook?

Met muziek van René Froger, Engelbert Humperdinck en de Maverickx breng ik iedereen ‘in the mood’. But Tom Jones will always be my Nr 1.

Hollandse schlagers, Een beetje verliefd, Mooi is het leven en Leef van Andre Hazes. Of bijvoorbeeld Frans Bauer zijn Heb je even voor mij, wie zingt deze niet mee? Daar word ik ook zo blij van.

Nochtans zitten de Vlaams / Nederlandstalige kleinkunst, songs met teksten die we allen begrijpen, ook in mijn hart. Toon Hermans, Louis Neefs, Ann Christy, Wim Sonneveld, Clouseau, en sinds kort Niels Destadsbader of Stan Van Samang.

Met sterke nummers van ‘The Queen of Rock’n Roll’ Tina Turner ga ik helemaal uit de bol.
The Best, Proud Mary, River DeepMountain High. Queen gaat door merg en been, I Want To Break Free, Living On My Own, geweldig toch! Er zijn massa’s goeie rocknummers maar deze mag niet ontbreken, I Need Never Get Old van Nathaniel Rateliff. Daar pak ik iedereen mee in, helemaal mijn ding.

You’ll never walk alone

Na Corona hebben we de sterke You’ll Never Walk Alone herontdekt. Volle bak meezingen is de boodschap, kippevel, daar kan ik emotioneel van worden, dat doet wat met een mens !!

Als jonge senior ga ik graag de uitdaging aan om hedendaagse muziek te coveren, Ed Sheeran’s liedjes zoals Perfect, Shape Of You en I Don’t Care zijn absolute sfeerbrengers.

NU Augustus 2020 Jerusalema! heerlijk!!

Spaans, Italiaans of Portugees

Spaanse hits van Luis Fonsi en Alvaro Soler zoals Despacito, Sofia en Animal cover ik met Spaans temperament. Blijf daar maar eens mee stilzitten. Zucchero, de Italiaanse topper, groot muzikant, heeft prachtige meeslepende nummer zoals Bella, Sensa Una Donna en Cosi Celeste, zalige ‘canzoni’, romantiek gegarandeerd. Portugeese dansmuziek, dan hoor ik de Kaapverdische Johnny Rodrigues die met zijn Hey mal yo mal yo, een echte Portugese volksdans, de Nederlandse hitlijsten bereikte. Telkens opnieuw een volle dansvloer, daar doe ik het toch voor.

Ik daag mezelf graag uit en heb me gewaagd aan Arabisch. Het bruisende, C’est La Vie of de liefdesverklaring voor Aicha van Khaled. Proberen gaat mee, was niet gemakkelijk qua uitspraak, mijn tong lag bijna in de knoop maar leuk.

Cher, Celine Dion, Shakira, Sophia George, Boney M, Elena Paparizou, Timi Yuro, toppers met bijzonder prachtige stemmen met hits waarvan ik het aandurf om deze op mijn manier te brengen. Ik moet stoppen anders zou wel eens een oneindige lijst zou kunnen worden.

Met lieve groeten
Danny Foster

Gepubliceerd door danny foster live

Daar waar ik niet mijn woorden vind, waar mijn uitleg onduidelijk is spreekt mijn muziek want dan zijn ook de stiltes belangrijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: