Het werkwoord “genieten”

Genieten of genot is een warm gevoel van blijheid, een gevoel van voldoening. Genieten doen we als we iets leuks, iets aangenaams of plezant doen. Genot kan worden geassocieerd met verschillende activiteiten, zoals lekker eten, goed glas wijn, lezen van een goed boek, kijken naar een mooie zonsondergang of het doorbrengen van tijd met vrienden en familie. Genieten associeer ik ook met een gevoel van dankbaarheid en waardering voor de juiste mensen om me heen, het denken de goede dingen in mijn leven.

Ik ervaar dat gevoel ook als mensen blij worden van iets wat ikzelf graag doe. Als ik muziek maak, als ik zing, als ik mensen in beweging zet. Als men begint mee te zingen of te dansen, zalig is dat!

(Of van liefdevol koken 😉 als mensen smullen van mijn zelfbereide maaltijd.)

Ik heb het nu vooral over muziek. Het luisteren naar muziek kan emotie oproepen en ons in staat stellen om ons te ontspannen, te dansen of te zingen. Muziek kan ook helpen herinneringen naar boven te brengen, mooie of onverwerkte. En verbinden met anderen die dezelfde muzieksmaak hebben. Kan nare dingetjes, vervelende toestanden doen vergeten (voor even dan toch). Het bespelen van een muziekinstrument of zingen is voor mij even alles loslaten en mezelf geven of delen op mijn manier. Het kan een gevoel van voldoening en dankbaarheid geven als ik menselijke emoties zie wat soms ook een traantje betekend. Kortom, muziek kan een belangrijke rol spelen in het brengen van vreugde en plezier. En dat is wat ik mag doen ………………..

Muzikale groetjes van jullie muzikant

Danny

2023 hebben we alweer gehaald.


Ik wens jullie eerst een beter 2023.  Beter is toch altijd goed. Met een goede gezondheid voor de mensen die belangrijk zijn voor u. Al de rest kunnen we dan wel aan, toch?

Had in December heel wat mooie dagen gehad. We mochten een groots huwelijk bijwonen. Werden zo in de watten gelegd. Drukke maand ook met verjaardagen van familieleden, in ’t bijzijn van de kerstboom. Gezellig…………Heb zeker genoten op kerstavond met de kids, kerstdag met broer en zussen, neven en nichten. En van kerstmarkten, in Aken met vrienden. In de grotten van Valkenburg met schoonzus en schoonbroer. Van feestjes en knallend eindejaarsgebeuren onder vrienden. Zelf het diner met collega’s hebben we al gehad. Laat nu de rust maar even weerkeren. Een poosje wat minder feesten en wat meer mijn muziek op de voorgrond.

Heel fijn muzikaal en vrolijk 2023 gewenst lieve schatten

Jullie muzikant Danny

Je kan mijn liedjes streamen

Ja, ja, Danny Foster is te beluisteren via streaming. Cd’s verdwijnen, niet in t minste omdat cd-spelers minder en minder in de huiskamers te vinden zijn. Streamen kan overal waar internet is, je kan dan ononderbroken luisteren naar muziek of kijken naar video’s en films zonder dat je ze kan opslaan op PC, laptop, digicorder of andere. En voilà, de muziek van Danny Foster kan je vinden via streamingdiensten zoals YouTube, maar das niet nieuw. Ook op Spotify, Apple Music, Facebook, Google Music, Deezer, Amazon, Audiomack, Soundcloud en tal van andere. Op dit moment zijn er 24 nummers van mij te vinden. er volgen er nog dus laat je gaan en toets Danny Foster in de zoekbalk. Start streaming 😉

Met lieve groeten van jullie muzikant Danny

She Wears My Ring

Hoi vrienden

Ik kreeg vandaag mijn plaatje binnen die ik 3 weken geleden gevonden had, in Amerika via bij Discogs. Namelijk het singeltje She Wears My Ring van Solomon King. Wat is er nu speciaal aan die opname ? Het is een opname die vroeger werd opgenomen dan het oorspronkelijke dat we kennen van hem in 1968 . Solomon King was reeds in de jaren 50 al een bekende zanger die toen al platen maakte onder de naam Randy Leeds. En ja , die stem he! Volgens het internet zou de vroegere opname dateren uit 1967. Natuurlijk heb ik naar Randy Leeds op het internet gezocht en heb enkele opnamen van hem kunnen vinden , en als ik dan luister naar zijn stemklank en ik hoor naar de allereerste versie van she wears my ring denk ik ook wel dat het een opname uit de jaren 50 is. Ik had vroeger ook wel enkele LP’s van hem. Dat stembereik dat hij had is onvoorstelbaar. Ik was ook helemaal niet op de hoogte van zijn vroegere zangcarriere. Ook niet onder zijn allereerste zangnaam Randy Leeds. Dus, muziekliefhebbers die ook Solomon King tot hun favorieten noemen, moeten beslist eens kijken op Google en Randy Leeds ingeven . Je gaat beslist wel iets vinden. Tik ook She Wears My Ring 1967 in . Je hoort wel een verschil met de opname van 1968. By the way , van die eerste versie is het arrangement van Ray Stevens , je weet wel , van Everything Is Beautiful en Bridget The Midget . Het zal voor sommigen wel interessant zijn denk ik.

Bye bye.

Jullie muzikant Danny

Beautiful Noise,

Yes! Beautiful Noise, heerlijk nummer van Neil Diamond.

In Beautiful Noise beschrijft Neil de stad New York, waar het nummer is geschreven. Hij laat de geluiden van de stad op zich afkomen en tracht ze te onderscheiden. Hij zingt over een trein die over de spoorweg rijdt, over het dreunen van stappen en het geklikklak van schoenen op de straat, over kinderen die spelen in het park. Het klinkt als een melodie, een story van een symfonie en deze smeekt hem om er een lied over te schrijven.

Beautiful Noise werd een grote hit in Europa. In Nederland was het nummer het meest succesvol met een derde plaats in de Nationale Hitparade en een vierde plaats in de Top 40. In België kwam het tot de zesde plaats in de Ultratop 50 en in het Verenigd Koninkrijk behaalde het de dertiende positie. Heerlijk meeslepend nummer waar ik bij wegdroom……………….

Lieve groeten

Jullie muzikant Danny

Feestmarkt,

Af en toe iets anders, nieuwe uitdaging, nieuwe ervaring, LOVE IT!

25 mei 2022, dag voor Hemelvaartdag was ik al laaiend enthousiast, maar tegelijk nieuwsgierig en onwetend. Wat word het? Zou het gaan regenen? Zou er veel volk komen? Hebben ik wel plaats genoeg? Is mijn materiaal sterk/ luid genoeg? Toch anders dan wat ik gewoon ben. Een feestmarkt,’t is zolang geleden dat hier een grote een feestmarkt was. En kijk, wat zon, beetje wind, bier, water, wijn, koffie. Variatie marktkramers. Natuurlijk mensen die de deur uit gaan. Daarbij een fantastisch team dat de mensen voorziet van een natje en een droogje. Zet mij en mijn keyboard op een goede plek, ik zorg wel voor muziek. Als je deze ingrediënten mengt wat krijg je dan?

SINGING EN DANCING IN THE STREETS.

Allemaal blije, uitgelaten mensen. Buiten komt men dan vrienden, buren en cafékennisen tegen. Om 18 u gaat de muziek wat rustiger en iedereen gaat op zijn gemakje op weg naar huis. Geen ruzies of vandalisme, geen zattemansincidenten. Het was geweldig, sowieso ben ik er opnieuw volgend jaar, Hemelvaartsdag, feestmarkt 2023, wil je echt ni missen. Zet alvast in uw agenda.

30 JAAR CAFE JOZEF! Dat was me nogal een feest!

In april 1️⃣9️⃣9️⃣2️⃣ begon ik als muzikant in Café Jozef! Nu 3️⃣0️⃣ jaar en 3️⃣ eigenaars van het Café geleden. Ik had totaal niet verwacht dat Max en Caro er ook hun feestdag van zouden maken. JA DUS!!!! Was heerlijk, ze hebben me letterlijk in de bloempjes gezet, of “in the picture”, of “op een podium” en overladen met aandacht, complimenten, felicitaties en attenties. Ik zeg steeds dat zoiets niet hoeft, dat ik daar niet van hou maar toch. Geeft me weer dat gevoel dat mensen blij zijn met wat ik doe, met dat wat ik het liefst doe en beste kan. Mijn muziek brengen, zingen en plezier maken!! Zij die mijn blog lezen weten al dat ik het woord “fans” niet graag in de mond neem. Daarom……………………….

Beste familie, vrienden, lieve schatten allemaal, het was gisteren een totale verrassing toen ik binnenkwam. Het podium versiert, slingers en ballonnen, leuke filmpjes en foto’s, mijn eigen citaten en grapjes van de voorbije 3️⃣0️⃣ jaar. Max en Caro en het Jozef team hadden het mooi gefikst allemaal. 3️⃣0️⃣ jaar als muzikant werken is inderdaad niet niks. Als ik het uitspreek kan ik het zelf bijna niet geloven. Ik herinner mij nog altijd de eerste dag dat ik speelde alsof het vorige week was. Op een vrijdag met Willy aan de keyboard en Benny als drummer. Nooit gedacht dat ik zoveel jaren later nog steeds in de Jozef muziek zou mogen maken. Mee zou aan’t feesten zijn 😅🤣 Maar weet ge, ik heb het al eerder gezegd “als jullie niet de moeite hadden gedaan om bijna elke week te komen en uit jullie dak te gaan had het nooit geen 3️⃣0️⃣ jaar blijven duren”. Jullie zijn daar allemaal mee de oorzaak van, een dikke dikke mercie daarvoor. Ook Max en Caro, die mij inmiddels ook al 9️⃣ jaar terug de kans hebben gegeven het muziek in de Jozef te doen herleven. Er zijn ook mensen die spijtig genoeg niet meer in ons midden zijn, die het begin ook hebben meegemaakt en lang ervoor al in de Jozef kwamen. Zolang Vadertje gezondheid het toelaat gaan we verder, alhoewel de nacht en de morgenuren is verleden tijd. Ik wil dan ook iedereen bedanken, ook Martje, mijn dank gaat naar haar omdat zij mij altijd door dik en dun steunt.

Bedankt voor de massa’s lieve attenties, gelukwensen, kaartjes, Champagne, bloemen. Jullie geven mij natuurlijk kracht en inspiratie om verder door te gaan. Vanzelfsprekend hoop ik ook voor jullie, dat we jullie allemaal nog veel in CAFE JOZEF mogen verwelkomen en samen plezier kunnen maken. Dikke, dikke, dikke mercie allemaal en tot straks . Veeeeeele kussen.

😘😘😘😘😘

Jullie muzikant Danny

Zijn we er echt vanaf?

Kunnen we echt zonder mondmasker? Zien we onze collega’s weer glimlachen? Kopen we nieuwe lipsticks? Of meer scheerschuim 😃 Gaan we onze tanden laten zien? Geven we vaker een welkomszoen? Gaat een handdruk als respectvol welkom weer normaal zijn? Zullen omhelzingen dichterbij en spontaner kunnen?

En vooral….. Mag het nu zo blijven?

Hou het in ieder geval veilig, zeker als ge niet in uwen haak voelt 😉

Met muzikale groeten. Jullie muzikant Danny ❤

Ik wist dat maar nu ist echt gecheckt!

Muziek, liedjes en melodietjes helpen herinneringen ophalen, doen een deel van de hersens werken en helpen dementie vertragen. En of ik dat wist !! In Nederland noemen ze het ook Happyness-Therapie. Ge moet maar eens komen kijken naar een “Ook jij zingt MEE met Danny Foster”

Dan haal ik oude liedjes vanonder het stof!  Teksten van nummers die we samen met onze ouders (grootouders) zongen. B.v. tijdens poetsen woensdagnamiddag of op zaterdag vanuit de zetel.  De Vlaamse top 30 via radiodistributie. Toen al Will Tura, Willy Sommers en Paul Severs.

Liedjes van TV programma’s  zoals in 1955. Ontdek De Ster met winnaars zoals Rita Deneve of Eddy Smets.  1961 Tienerklanken, muziek voor tieners en wie kent dan niet Louis Neefs, Samanta. 1962 Canzonisima. Bob Benny en Jo Leemans waren deelnemer. De shows van Tony Corsari waren razend populair. Onze senioren kennen echt wel hitjes zoals Een Minirokje en Waarom Zijn De Bananen Krom. En niet onbelangrijk. La Esterella. Wereldberoemde Vlaamse Artieste. Ze zong b.v.  Ooooh Lieve Vrouwentoren en Voor Een Kusje Van Jou…………. Eddy Wally zijn Ik Spring Uit Een Vliegmachien,  Cherie, Cherie, Fransje Bauwer met Heb Je Even Voor Mij zitten ook in ons kopke.

Kom dat zien, kom dat horen en zing mee, elk van ons zal verbaast zijn hoe deze woorden en klanken uit onze senioren hun monden vloeien zonder nadenken.

Met heel veel liefs en tot snel.

Van jullie muzikant Danny