Feestmarkt,

Af en toe iets anders, nieuwe uitdaging, nieuwe ervaring, LOVE IT!

25 mei 2022, dag voor Hemelvaartdag was ik al laaiend enthousiast, maar tegelijk nieuwsgierig en onwetend. Wat word het? Zou het gaan regenen? Zou er veel volk komen? Hebben ik wel plaats genoeg? Is mijn materiaal sterk/ luid genoeg? Toch anders dan wat ik gewoon ben. Een feestmarkt,’t is zolang geleden dat hier een grote een feestmarkt was. En kijk, wat zon, beetje wind, bier, water, wijn, koffie. Variatie marktkramers. Natuurlijk mensen die de deur uit gaan. Daarbij een fantastisch team dat de mensen voorziet van een natje en een droogje. Zet mij en mijn keyboard op een goede plek, ik zorg wel voor muziek. Als je deze ingrediënten mengt wat krijg je dan?

SINGING EN DANCING IN THE STREETS.

Allemaal blije, uitgelaten mensen. Buiten komt men dan vrienden, buren en cafékennisen tegen. Om 18 u gaat de muziek wat rustiger en iedereen gaat op zijn gemakje op weg naar huis. Geen ruzies of vandalisme, geen zattemansincidenten. Het was geweldig, sowieso ben ik er opnieuw volgend jaar, Hemelvaartsdag, feestmarkt 2023, wil je echt ni missen. Zet alvast in uw agenda.

30 JAAR CAFE JOZEF! Dat was me nogal een feest!

In april 1️⃣9️⃣9️⃣2️⃣ begon ik als muzikant in Café Jozef! Nu 3️⃣0️⃣ jaar en 3️⃣ eigenaars van het Café geleden. Ik had totaal niet verwacht dat Max en Caro er ook hun feestdag van zouden maken. JA DUS!!!! Was heerlijk, ze hebben me letterlijk in de bloempjes gezet, of “in the picture”, of “op een podium” en overladen met aandacht, complimenten, felicitaties en attenties. Ik zeg steeds dat zoiets niet hoeft, dat ik daar niet van hou maar toch. Geeft me weer dat gevoel dat mensen blij zijn met wat ik doe, met dat wat ik het liefst doe en beste kan. Mijn muziek brengen, zingen en plezier maken!! Zij die mijn blog lezen weten al dat ik het woord “fans” niet graag in de mond neem. Daarom……………………….

Beste familie, vrienden, lieve schatten allemaal, het was gisteren een totale verrassing toen ik binnenkwam. Het podium versiert, slingers en ballonnen, leuke filmpjes en foto’s, mijn eigen citaten en grapjes van de voorbije 3️⃣0️⃣ jaar. Max en Caro en het Jozef team hadden het mooi gefikst allemaal. 3️⃣0️⃣ jaar als muzikant werken is inderdaad niet niks. Als ik het uitspreek kan ik het zelf bijna niet geloven. Ik herinner mij nog altijd de eerste dag dat ik speelde alsof het vorige week was. Op een vrijdag met Willy aan de keyboard en Benny als drummer. Nooit gedacht dat ik zoveel jaren later nog steeds in de Jozef muziek zou mogen maken. Mee zou aan’t feesten zijn 😅🤣 Maar weet ge, ik heb het al eerder gezegd “als jullie niet de moeite hadden gedaan om bijna elke week te komen en uit jullie dak te gaan had het nooit geen 3️⃣0️⃣ jaar blijven duren”. Jullie zijn daar allemaal mee de oorzaak van, een dikke dikke mercie daarvoor. Ook Max en Caro, die mij inmiddels ook al 9️⃣ jaar terug de kans hebben gegeven het muziek in de Jozef te doen herleven. Er zijn ook mensen die spijtig genoeg niet meer in ons midden zijn, die het begin ook hebben meegemaakt en lang ervoor al in de Jozef kwamen. Zolang Vadertje gezondheid het toelaat gaan we verder, alhoewel de nacht en de morgenuren is verleden tijd. Ik wil dan ook iedereen bedanken, ook Martje, mijn dank gaat naar haar omdat zij mij altijd door dik en dun steunt.

Bedankt voor de massa’s lieve attenties, gelukwensen, kaartjes, Champagne, bloemen. Jullie geven mij natuurlijk kracht en inspiratie om verder door te gaan. Vanzelfsprekend hoop ik ook voor jullie, dat we jullie allemaal nog veel in CAFE JOZEF mogen verwelkomen en samen plezier kunnen maken. Dikke, dikke, dikke mercie allemaal en tot straks . Veeeeeele kussen.

😘😘😘😘😘

Jullie muzikant Danny

Zijn we er echt vanaf?

Kunnen we echt zonder mondmasker? Zien we onze collega’s weer glimlachen? Kopen we nieuwe lipsticks? Of meer scheerschuim 😃 Gaan we onze tanden laten zien? Geven we vaker een welkomszoen? Gaat een handdruk als respectvol welkom weer normaal zijn? Zullen omhelzingen dichterbij en spontaner kunnen?

En vooral….. Mag het nu zo blijven?

Hou het in ieder geval veilig, zeker als ge niet in uwen haak voelt 😉

Met muzikale groeten. Jullie muzikant Danny ❤

Ik wist dat maar nu ist echt gecheckt!

Muziek, liedjes en melodietjes helpen herinneringen ophalen, doen een deel van de hersens werken en helpen dementie vertragen. En of ik dat wist !! In Nederland noemen ze het ook Happyness-Therapie. Ge moet maar eens komen kijken naar een “Ook jij zingt MEE met Danny Foster”

Dan haal ik oude liedjes vanonder het stof!  Teksten van nummers die we samen met onze ouders (grootouders) zongen. B.v. tijdens poetsen woensdagnamiddag of op zaterdag vanuit de zetel.  De Vlaamse top 30 via radiodistributie. Toen al Will Tura, Willy Sommers en Paul Severs.

Liedjes van TV programma’s  zoals in 1955. Ontdek De Ster met winnaars zoals Rita Deneve of Eddy Smets.  1961 Tienerklanken, muziek voor tieners en wie kent dan niet Louis Neefs, Samanta. 1962 Canzonisima. Bob Benny en Jo Leemans waren deelnemer. De shows van Tony Corsari waren razend populair. Onze senioren kennen echt wel hitjes zoals Een Minirokje en Waarom Zijn De Bananen Krom. En niet onbelangrijk. La Esterella. Wereldberoemde Vlaamse Artieste. Ze zong b.v.  Ooooh Lieve Vrouwentoren en Voor Een Kusje Van Jou…………. Eddy Wally zijn Ik Spring Uit Een Vliegmachien,  Cherie, Cherie, Fransje Bauwer met Heb Je Even Voor Mij zitten ook in ons kopke.

Kom dat zien, kom dat horen en zing mee, elk van ons zal verbaast zijn hoe deze woorden en klanken uit onze senioren hun monden vloeien zonder nadenken.

Met heel veel liefs en tot snel.

Van jullie muzikant Danny

A Minute Of Your Time!

Crooner – Wikipedia

Een crooner is een zanger, meestal een man, die een ontspannen en intieme houding heeft en zingt met een zachte, lage stem.

Croonen- Woordenboek

Met zachte, lage stem, met de mond dicht bij de microfoon, soms half neuriënd en overdreven sentimenteel zingen.

Dus nadat ik “Crooner “googelde, heb ik mezelf gepromoveerd tot Crooner, tenzij jullie het niet met me eens zijn. Allee, dat wil niet zeggen dat ik mezelf ga vergelijken met Tom Jones, Frank Sinatra, Nat King Cole of Jerry Vale. Zelfs niet met de jongere generatie. Helmut Lotti, Michael Bubble, Yannick Bovy of Michael Heaven. Er zijn echter niet zoveel voorwaarden. Bij Wikipedia zullen ze vast akkoord gaan.

Om dan maar de bewijzen op tafel te leggen/ op You Tube te plaatsen heb in een gouden hit gecoverd!

A Minute Of Your Time.

Deze is voor jullie

Jullie muzikant Danny

Johnny White

Hallo vrienden, lezers, nieuwsgierigen of fans 😉 Hahaha, vind ik nog steeds een gek woord. FANS. Ik ben nochtans fan van Johnny White en zijn muziek, ik keek naar hem op. Niet alleen voor zijn stem, niet voor de teksten of voor zijn humor maar voor wie hij was. Een bijzonder warm mens, empathisch, nuchter, bescheiden en getalenteerd. Ik mocht hem mijn vriend noemen. Hij was ook mijn voorbeeld. Veel te jong gestorven. Wat een verlies voor de Vlaanderen.

Vermits het nu ongeveer 8 jaar geleden is dat hij stierf, wou ik hem herdenken, eren met het lied dat bij hem hoorde. Zijn allergrootste hit! Verloren Hart, Verloren Droom.

Met groeten aan iedereen.

Zorg goed voor jullie zelf en voor elkaar.

Liefs van jullie muzikant

Danny

Blij en dankbaar!

Hallo lezers, volgers, fans, supporters of zeg ik gewoon “dag lieve vrienden”

Enkelen onder jullie zijn al op de hoogte van de nieuwe bewerking van Wasted Days And Wasted Nights. Onverwachts voor mij persoonlijk een hit. Er is nog nooit een nummer van mij zo door het dak gegaan is. Door mijn “dakje” want veel van mijn zingende vrienden zullen hier niet meteen van opkijken.

Wat bijzonder leuk is zijn de positieve reacties op eerst het herkenbare en daarna het nieuwe ritme. Ik geniet van de felicitaties, van de whaaaws, de supers en de duimkes. Ook plezant is dat mensen spontaan meezingen of beginnen te bewegen op de muziek. Ik deel graag de link hieronder zodat je ’t kan beluisteren. Laat gerust een reactie en vertel me wat je er zelf van vind.

Wasted Days And Wasted Nights

Met lieve warme groet

Jullie dankbare muzikant Danny

Yeah! We hebben 2022 gehaald

Als je dit leest heb jij ook 2022 gehaald!!

Van harte welkom aan boord, we gaan van✈ 2021 naar 2022

We gaan 💼 alleen de beste herinneringen aan 2021 als handbagage mee te nemen.
Foute en trieste of lastige momenten doen we in een kluis en laten we achter.

Vlucht 2021 naar 2022 zal 12 maanden duren. Er kan bijgeboekt worden 😉
Tijdens deze reis worden zoenen, knuffels, aaikes en handdrukken gedeeld onder medepassagiers.
Maak de stoelriem goed vast💺.

Relax en geniet van wat eraan komt.

Veilige reis, kom behouden weer terug


We serveren een Cocktail 🍸 van Vriendschap en Respect. Amuseke gevuld met Harmonie, Welzijn en Vrede. Het hoofdgerecht een gratin Gezondheid op een bedje van Liefde 💝 met a volonte momenten van Blijdschap. Een Schaal vol Welvaart en alleen maar 🍜 vol Excellent Nieuws 📰
Een Salade van Succes en kleine gelukjes.
Een Cake 🎂 gevuld met Energie, Levenslust en Enthousiasme
Dit alles wordt geserveerd met knapperige croutons van knetterende lachsalvo’s!

Met lieve groeten van jullie muzikant

Danny

Wat is blog?

Mijn  blog zijn dingetjes, berichten, verhaaltjes die ik regelmatig op mijn eigen website plaats. Deze inhoud wordt ook wel content genoemd. Een bericht wordt een blogpost genoemd. Wat je nu op mijn website leest is een blogpost. In mijn blog wil ik jullie meenemen naar mezelf, naar hoe ik me voel, wat me overkomen is of gewoon iets wat ik wil delen. Een nieuwe blogpost kan ik plaatsen wanneer ik dat wil. Dagelijks, wekelijks of maandelijks, precies wanneer het me uitkomt.

Ik heb het over leuke dingetjes en af en toe minder leuke dingetjes zoals het mailtje met annulatie dat ik begin deze week ontving. Annulatie van mijn eerste live-optreden in Nederland. Gisteren een telefoontje, annulatie van een optreden in een woonzorgbedrijf. Dat was voor vandaag gepland en natuurlijk zijn we ons er van bewust dat de plannen voor kerstfeestjes/ optredens dit jaar, ook daarna nog, in ’t water gaan vallen.

Jammer, ik zag er zo naar uit, het moesten kerstfeestjes worden met nieuwe, onbekende liedjes. Vooral kerstliedjes om op te dansen, mee te zingen of naar te luisteren omdat ze een prachtige tekst hebben. Ik heb gerepeteerd met zoveel goesting, nieuw kerstmanpak gekocht. Niks aan te doen zeker? We zitten samen in deze mallemolen.

Heel lieve groeten van jullie muzikant Danny

HOU JULLIE WARM .-)

t.