Ik wist dat maar nu ist echt gecheckt!

Muziek, liedjes en melodietjes helpen herinneringen ophalen, doen een deel van de hersens werken en helpen dementie vertragen. En of ik dat wist !! In Nederland noemen ze het ook Happyness-Therapie. Ge moet maar eens komen kijken naar een “Ook jij zingt MEE met Danny Foster”

Dan haal ik oude liedjes vanonder het stof!  Teksten van nummers die we samen met onze ouders (grootouders) zongen. B.v. tijdens poetsen woensdagnamiddag of op zaterdag vanuit de zetel.  De Vlaamse top 30 via radiodistributie. Toen al Will Tura, Willy Sommers en Paul Severs.

Liedjes van TV programma’s  zoals in 1955. Ontdek De Ster met winnaars zoals Rita Deneve of Eddy Smets.  1961 Tienerklanken, muziek voor tieners en wie kent dan niet Louis Neefs, Samanta. 1962 Canzonisima. Bob Benny en Jo Leemans waren deelnemer. De shows van Tony Corsari waren razend populair. Onze senioren kennen echt wel hitjes zoals Een Minirokje en Waarom Zijn De Bananen Krom. En niet onbelangrijk. La Esterella. Wereldberoemde Vlaamse Artieste. Ze zong b.v.  Ooooh Lieve Vrouwentoren en Voor Een Kusje Van Jou…………. Eddy Wally zijn Ik Spring Uit Een Vliegmachien,  Cherie, Cherie, Fransje Bauwer met Heb Je Even Voor Mij zitten ook in ons kopke.

Kom dat zien, kom dat horen en zing mee, elk van ons zal verbaast zijn hoe deze woorden en klanken uit onze senioren hun monden vloeien zonder nadenken.

Met heel veel liefs en tot snel.

Van jullie muzikant Danny

Gepubliceerd door danny foster live

Daar waar ik niet mijn woorden vind, waar mijn uitleg onduidelijk is spreekt mijn muziek want dan zijn ook de stiltes belangrijk!

3 gedachten over “Ik wist dat maar nu ist echt gecheckt!

  1. Dit is muziek en die oudjes die worden daar zeer blij van , en jij kunt dit en brengt er zeker de sfeer in . Zo ken ik je we zijn zelf al oude rakkers aan het worden .De meeste teksten kennen we en jij gaat dat goed doen . We love you !!!!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: