Het werkwoord “genieten”

Genieten of genot is een warm gevoel van blijheid, een gevoel van voldoening. Genieten doen we als we iets leuks, iets aangenaams of plezant doen. Genot kan worden geassocieerd met verschillende activiteiten, zoals lekker eten, goed glas wijn, lezen van een goed boek, kijken naar een mooie zonsondergang of het doorbrengen van tijd met vrienden en familie. Genieten associeer ik ook met een gevoel van dankbaarheid en waardering voor de juiste mensen om me heen, het denken de goede dingen in mijn leven.

Ik ervaar dat gevoel ook als mensen blij worden van iets wat ikzelf graag doe. Als ik muziek maak, als ik zing, als ik mensen in beweging zet. Als men begint mee te zingen of te dansen, zalig is dat!

(Of van liefdevol koken ๐Ÿ˜‰ als mensen smullen van mijn zelfbereide maaltijd.)

Ik heb het nu vooral over muziek. Het luisteren naar muziek kan emotie oproepen en ons in staat stellen om ons te ontspannen, te dansen of te zingen. Muziek kan ook helpen herinneringen naar boven te brengen, mooie of onverwerkte. En verbinden met anderen die dezelfde muzieksmaak hebben. Kan nare dingetjes, vervelende toestanden doen vergeten (voor even dan toch). Het bespelen van een muziekinstrument of zingen is voor mij even alles loslaten en mezelf geven of delen op mijn manier. Het kan een gevoel van voldoening en dankbaarheid geven als ik menselijke emoties zie wat soms ook een traantje betekend. Kortom, muziek kan een belangrijke rol spelen in het brengen van vreugde en plezier. En dat is wat ik mag doen ………………..

Muzikale groetjes van jullie muzikant

Danny

Gepubliceerd door danny foster live

Daar waar ik niet mijn woorden vind, waar mijn uitleg onduidelijk is spreekt mijn muziek want dan zijn ook de stiltes belangrijk!

2 gedachten over “Het werkwoord “genieten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: