She Wears My Ring

Hoi vrienden

Ik kreeg vandaag mijn plaatje binnen die ik 3 weken geleden gevonden had, in Amerika via bij Discogs. Namelijk het singeltje She Wears My Ring van Solomon King. Wat is er nu speciaal aan die opname ? Het is een opname die vroeger werd opgenomen dan het oorspronkelijke dat we kennen van hem in 1968 . Solomon King was reeds in de jaren 50 al een bekende zanger die toen al platen maakte onder de naam Randy Leeds. En ja , die stem he! Volgens het internet zou de vroegere opname dateren uit 1967. Natuurlijk heb ik naar Randy Leeds op het internet gezocht en heb enkele opnamen van hem kunnen vinden , en als ik dan luister naar zijn stemklank en ik hoor naar de allereerste versie van she wears my ring denk ik ook wel dat het een opname uit de jaren 50 is. Ik had vroeger ook wel enkele LP’s van hem. Dat stembereik dat hij had is onvoorstelbaar. Ik was ook helemaal niet op de hoogte van zijn vroegere zangcarriere. Ook niet onder zijn allereerste zangnaam Randy Leeds. Dus, muziekliefhebbers die ook Solomon King tot hun favorieten noemen, moeten beslist eens kijken op Google en Randy Leeds ingeven . Je gaat beslist wel iets vinden. Tik ook She Wears My Ring 1967 in . Je hoort wel een verschil met de opname van 1968. By the way , van die eerste versie is het arrangement van Ray Stevens , je weet wel , van Everything Is Beautiful en Bridget The Midget . Het zal voor sommigen wel interessant zijn denk ik.

Bye bye.

Jullie muzikant Danny

Gepubliceerd door danny foster live

Daar waar ik niet mijn woorden vind, waar mijn uitleg onduidelijk is spreekt mijn muziek want dan zijn ook de stiltes belangrijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: